Dagpleje

Nu er det rigtigt blevet forår – også i dagplejen.

Vi har endelig fået smidt flyverdragterne, og nyder de lune, solrige dag med masser af udeliv.

Vi fik startet vores vandprojekt, med en fælles legestue tur ned til Troldhøjs bålplads i Præstegårdsskoven. Vi havde håbet på, at vi med nogle af de store dagplejebørn, havde kunnet komme ned til søen for at fange haletudser og insekter. Men der var mange væltede træer, så det måtte vi opgive. I stedet for gik vi på opdagelse omkring bålhytten og lavede mad over bål. Det var nogle trætte børn der vendte hjem til legestue for at få en middagslur. Mange af dem havde gået hele vejen frem og tilbage, Sejt nok!!

Vi dagplejere havde dog ikke helt opgivet håbet om at finde nogle haletudser, så efterfølgende er det blevet til ture til Nipgård sø og søen i Stendal Skov. Nu er det lykkedes at indfange nogle haletudser, der ivrigt studeres, fodres og fanges igen og igen – nu håber vi bare at de når at blive til frøer inden vi alle går på sommerferie.

Vandprojektet omhandler alt hvad man kan med vand, så det er ikke kun noget om hvem der bor i vand. Det er også at smage, røre og sanse vand på forskellige måder. Vandpytter er jo oplagte at benytte til leg, efter der er kommet en regnbyge. Men også det med at flytte vand i spande, hælde vand gennem rør, blande vandet med sæbe, kartoffelmel, spagetti o.lign udfordrer vores børn på en ny måde. Alt dette vil vi arbejde mere med når vi mødes i legestuen, og især når vi er på vores 3-dages „lejr“ i legestuen/Troldhøj i juni.

Fredag den 23. maj havde vi aftalt at holde heldagslegestue ved lejrpladsen i Stendal skov. Men det blev desværre aflyst da det blev et forfærdeligt regn- og tordenvejr tidligt om morgenen. I stedet for tog vi i legestuen, hvor vi legede og plaskede i vandet på Troldhøjs legeplads.

Vejrmeldingerne blev nøje studeret og vi besluttede at prøve til igen mandag den 26. Det var det mest fantastiske vejr, mildt og solrigt. Vi startede med at tænde bål og spise morgenmad. Da alle børn var mødt, gik vi lidt på opdagelse i skoven. Vi samlede grene, mos, blomster, fjer, kogler og lign. Derefter gik vi igang med at bygge figurer til „de tre bukkebruser“, og spillede stykket et pargange. Mange af børnene deltog ivrigt, et par enkelt synes det var lidt farligt.

Efter frokost tog alle et hvil i barnevogne eller på madrasser i skovbunden. Alle nød det skønne vejr og naturen inden børnene igen blev hentet af deres (lidt misundelige) forældre.

Solrige forårshilsner fra Børn og Dagplejere i Vium-Hvam