2010

13. januar Vi startede med lotterispil. Trods vintervejret var der et pænt fremmøde, og snakken gik livligt i pauserne.

27. januar Bent Ole Pedersen underholdt os ud fra bogen “Tre Røde Konger: H.C. Hansen, Viggo Kampmann og J.O. Krag”. Bent Ole er en ivrig fortæller, der tidligere har underholdt os i vores klub.

10. februar Hyggedag med sang og spil. Der blev spillet Billiard, Rummy Cup og Triominos. Med kampiver gik vi til spillene. Det gav varmen i vinterkulden.

23. februar Borgerforeningen, Idrætsforeningen og Sognegården afholdt fælles generalforsamling. Denne aften blev Seniorklubbens bestyrelse kåret som “årets borger”. Vi modtog en stor kurv fyldt med alt godt til ganen. Vi bestemte, at alle vore medlemmer skulle nyde indholdet ved vores forårsfest. Dejligt med et klap på skulderen! VI SIGER MANGE TAK FOR “PRISEN”.

24. februar Alis Stordal, der på VUC har arbejdet med Jeppe Åkjær som emne, holdt foredrag for os. Vi fik et godt indblik i Jeppe Åkjærs liv, og for at sætte det hele på plads, har vi valgt at vores sommerudflugt skal gå i Jette Åkjærs fordspor, bl.a. skal vi nyde eftermiddagskaffe ved “Jenle”. Alis gjorde det rigtig godt!

10. marts Forårsfesten startede kl. 12 med spisning. Påskeliljer og Forsytiagrene, som salen var pyntet med, fortalte os, at nu er det ved at være forår. Solen kom også frem og skinnede på os gennem vinduerne. 3 musikanter fra Skibelund underholdt os med sang og musik. Vi fik alle et sanghæfte, så vi kunne synge med. Der var en dejlig stemning, og vi “smovsede” i kurvens indhold, der tidligere er omtalt.

24. marts Gruppen “To og en halv” fra Rønbjerg underholdt os med sang, musik og oplæsning. De to var, Karen der sang med, og Peter der spillede på harmonika, og den halve var Rasmus, der sang og læste historier op for os på Sallingbomål. Rasmus er kun halvt så høj som de to andre, deraf navnet “to og en halv”. De tre synger med i “Flyndersøkoret” som gav julekoncert i Vium Kirke i december. Det blev en hyggelig eftermiddag, og næsten alle vore medlemmer var mødt op.

7. april Hans Laurits fra Give viste lysbilleder for os. Sidste gang Hans Laurits gæstede os var emnet Jerusalem, og vi blev slet ikke færdige, så denne gang var en fortsættelse. Vi nåede 100 mere. Vi fik mange indtryk og en god forklaring af det vi så.

21. april I egne biler kørte vi til Skibelund Gartneri. Vejret var ikke ligefrem forårsagtigt, da vi kørte igennem sludbyger derud, men solen kom igennem. Vi drak først vores medbragte kaffe ved borde, der var anbragt til os. Herdis, som er den tidligere indehaver af gartneriet, kom og spillede på harmonika for os sammen med en ven. Vi fik handlet, mens vi gik rundt og lyttede til de dejlige melodier.

5. maj Dagen hvor vi skulle på tur til Børge Duch’s skov “Kongemosen”. Efter flere dage med rigtigt koldt vejr, blev vi belønnet med solskin og vinden i nordøst. Det betød rigtig meget for os, da eftermiddagskaffen skulle nydes foran skoven mod syd. Vi havde medbragt borde og stole og havde ny udsprungne bøgetræer at se på. Vi nød varmen fra solen alt imens Børge fortalte os historien om “Kongemosen”. Men vi skulle også motionere, så med Børge i spidsen var vi rundt i mosen. Alle var meget betaget. Efter en times gåtur var vi tilbage ved bilerne, og Børge og Kristine inviterede os med hjem til Gl. Hærkrovej til lidt drikkeligt, for lige at runde dagen af. Jeg tror, at alle syntes, at det havde været en oplevelsesrig eftermiddag.

19. maj Bussen fra Pasgårds Tøjservice kom, og der var masser af sommertøj at se på og købe. Der blev handlet ivrigt!

2. juni Dagen, hvor vi skulle på besøg på “Ryttergården” i Vium hos Kiss og Henning Pedersen. Sommeren var igen vendt tilbage og med parasollerne slået op over kaffebordene, kunne vi bestemt ikke ønske os det bedre. Vi nød deres skønne have, og Henning tog og med på en gåtur ned til Vium Enge. Da alle igen var samlet, blev vi tilbudt drikkevarer, der gjorde godt i varmen. Det blev en skøn eftermiddag i vort nær- område!

16. juni Udflugten var i samarbejde med Menighedsrådet. Kl. 10.30 startede bussen (Thorning Turist) fra Vium Kirte. 30 blev vi i alt, og vi havde igen det perfekte vejr til en udflugt. Turen skulle jo gå i Jeppe Aakjær’s fodspor, så først kørte vi til området Aakjær, hvor der står en sten over Jeppes fødehjem, hvorfra der er en storslået udsigt. Turen gik videre forbi Stubbegård Sø til Sevel Kro, hvor menuen stod på flæskesteg og is med frugter. Videre kørtes mod nord, hvor vi gjorde holdt ved Flynder Sø, hvor der var mulighed for at se Rakkerstenen og nyde den skønne natur. Videre kørte vi igennem Skive til Jenle, hvor vi nød kaffe og kage, som Susanne Axelsen havde medbragt. Derefter var der mulighed for en gåtur til Jeppe og Nanna’s grav nede i skoven. Jenle ligger smukt med udsigt over Astrup Vig. Kl. 18.00 var vi hjemme igen. Det blev en rigtig god tur og Susanne var guide på hele turen. Hun havde lavet et forarbejde der gjorde, at vi blev godt orienteret undervejs!

30. juni Generalforsamling. Børge blev valgt som ordstyrer. Edith Nielsen og Anny Nielsen var på valg. Begge modtog genvalg. Chris ønskede at fratræde bestyrelsen på grund af sygdom. 1. suppleant Elsa Christiansen indtræder i stedet.

11. august Opstart på 2. sæson. Medlemskort blev fornyet: 100 kr. Vi kørte til Dollerup Bakker med kaffekurven, da det blev solskinsvejr efter regn om formiddagen.

25. august Havebesøg hos Lis og H.P. i Hvam. Da det blæste en halv pelikan fra vest, nød vi kaffen indenfor. Solen kom dog frem, og vi gik rundt og beundrede den flotte have.

9. september kl. 9.30 Udflugt sammen med Krabbesgård Seniorklub. Vi blev 37 i alt. Efter opsamling kørte vi med Sørens Rejser, ad naturskønne veje over Kolding til Den Gamle Grænsekro. Menuen bestod af sprængt svinekam med grønsager og is og fromage med frugter til dessert.Turen gik videre med en lokal guide i bussen. Vi fik rundtur i Christiansfeld, Hejlsminde og var på kamlingsbanken. Guiden var en 82 årig tidligere kaptajn. Han kunne bestemt historien om Den Gamle Grænse! Eftermiddagskaffen fik vi på Grænsekroen igen med en honningkage til. Så var det tid til hjemtur og ca. kl. 18.00 var vi i Kjellerup. Det blev en rigtig god tur, hvor vi fik en bid af Danmarks historie opfrisket!

22. september kl. 12.00 Høstfest. Menuen blev i år hamburgerryg med grønsager, kartofler og aspargessovs. Til dessert en ostelagkage. Kaffe og småkager. Underholdning var 4 spillemænd fra Sinding. Med fællessang og hyggesnak, blev det en hyggelig eftermiddag.

6. oktober kl. 13.30 Tur til Frederiks Kirke og kirkegård. Frederiks kirke blev i 1766 bygget til kartoffeltyskerne., lige midt mellem Havredal og Grønhøj. I 2003 blev den nyrestaureret bl.a. med en ny altertavle og alterdug, der er designet af Mona Lisa Engelhardt. På kirkegården står der en sten med navne på kartoffeltyskerne. Kaffen var bestilt på Grønhøj Kro, hvor vi fik et stort stykke kringle, bagt efter husets opskrift. Gregers, som er kroværten, gav os en spændende beretning om livet på Alheden, siden kartoffeltyskerne kom, og bagefter så vi på Kartoffeltysker Museet og Landbrugsmuseet i stalden.

20. oktober kl. 14.00 Lotterispil. En plads koster 10 kr. Først stpillede vi med en række fuld, gevinsten var en pakke smør. Dernæst hele pladen fuld, gevinsten her var en post kaffe eller en flaske vin.

3. november kl. 14.00 Evald Laursen fra Demstrup kom og underholdt os med .Livet i gamle dage contra nutiden, med vore mange materielle goder. Evald er en humoristisk person, og efter kaffen fortalte han mange vitser, som han er en samler af.

17. november kl. 14.00: Hyggedag! Vi begyndte med at synge et par sange fra vores Seniorsangbog. Så blev det kaffetid, og snakken gik om løst og fast. Spilles skulle der jo også, så mændene gik i Billiardrummet, et hold spillede bob, et nyt tiltag der skabte glæde. Resten spillede Rummy cub. Vi har jo alle godt af lidt hjernegymnastik.

1. december kl. 14.00: Aflyst

15. december kl. 12.00: Julefrokost! Vi spiste godt af maden leveret fra Tina Kogekones Køkken. Morten leverede musikken til de gode gamle julesange. Vi gik også rundt om juletræet, og nåede lige , nu er det jul igen, så kom 30 luciapiger fra Troldhøj og sang for os, som sædvanligt meget stemningsfuldt!