2011

12. januar kl. 14.00: Husly hos Anny og Ove, Sølunden 8. Vi fik her lejligheden til at ønske hinanden et godt nytår! Da kaffen var drukket, var alle klar til at se billeder fra Island, en tur vi var på sidste sommer. Interessen var stor omkring de varme kilder, vi havde set og badet i.

26. januar kl. 14.00: Ellen og Tom Andersen, Thorning; viste os lysbilleder, og fortalte os om deres tur til Sydafrika sidste vinter. Vi så mange flotte billeder af dyrene; løver, elefanter, giraffer osv. Og mange spændende planter!

9. februar kl. 14.00: Iver Hansen fra Vium viste os billeder fra Zimbabwe. Her har Iver boet med sin familie, fra han var 1 til han var 12 år på en farm. Igen en spændende eftermiddag!

23. februar kl. 14.00: Pakkespil, der var på programmet 1. dec., blev aflyst. Vi slog terning om dem nu, da pakkerne var indkøbt! Axel Johnsen fra Almind underholdt os med violinspil og oplæsning af små vers på dialekt, som han selv har digtet.

Den 9. marts kl. 12.00 – 20 års jubilæum: For 20 år siden var der nogle her i Vium-Hvam området, der tog initiativ til at danne en Seniorklub. Den 23. juli 1991 blev en bestyrelse nedsat med: Formand Henning Pedersen, næstformand Hans Jensen, kasserer Grethe Nielsen, sekretær Tove Pedersen og bestyrelsesmedlem Ejvind Sørensen. Klubbens formål var og er stadigvæk, at samle Seniorer til sociale og kulturelle tiltag! Festen startede kl. 12 med spisning. Tidligere medlemmer havde fået invitationen til at være med, og 6 tog imod. I alt blev vi 29, der tog plads omkring et forårspyntet bord. Menuen bestod af flæskesteg med sovs og kartofler m.m. Til dessert islagkager, hver pyntet med 20 små flag. Festligt så det ud. Det hele leveret fra Tina Kogekones Køkken. 3 Nostalgister fra Silkeborg kom og underholdt os med musik og sang. Midtvejs i underholdningen var der en kaffepause med lidt brød til. Der var en rigtig god stemning, og fotoalbummet med billeder fra tidligere arrangementer blev ivrigt studeret. „Så vi sådan ud for 20 år siden“, var der én der sagde. Vi blev også mindet om dem der var en gang!

Den 23. marts: Foredrag v/Bent Ole Pedersen. Emnet var Karen Blixen. Vi fik en spændende beretning om Karen Blixens liv; Fra hun rejste fra Rungstedlund til Afrika, om hendes tid i Afrika, og om hendes forfatterskab, da hun igen vendte hjem til Rungstedlund. Skriveriet blev her hendes levebrød. Bent Ole sluttede eftermiddagen af med at læse brudstykker fra „Babettes Gæstebud“, som Karen Blixen har skrevet.

Den 6. april: Edith havde inviteret os til at besøge Krabbesgård Beboerhus. Efter forårssangene, som vi sang nogle stykker af, nød vi den medbragte kaffe. Derefter så vi videoklip fra nogle af vore arrangementer. Edith inviterede os bagefter hjem i sin lejlighed.

Den 20. april: Vi kørte i egne biler til Skibelund Gartneri. Vejret var sommerligt, og træerne var ved at grønnes. Den medbragte kaffekurv blev nydt i Gartneriet, og så blev der handlet!

Den 4. maj: Hærvejstæppe (i Søndermarks Kirken i Viborg). Hærvejstæppet er 10 meter langt, og viser motiver fra Hærvejen fra grænsen og til Viborg. 16 kvinder har syet tæppet på 5 år. Et helt unikt resultat, der virkelig er et besøg værd! Vores medbragte kaffe nød vi indenfor på Naturskolen ved Hald Hovedgård. Senere så vi på udstillingen i Laden. En tur i det grønne med de nyudsprungne bøgetræer!

Den 18. maj 2011 Tur til Havredal Produktionsskole (gl. Skole). 15 blev vi, der kørte i egne biler dertil. John Hviid tog imod os, og viste os rundt på matriklen, alt imens vi fik en orientering; og om målet med at arbejde med boligt svage elever! Vores medbragte kaffe nød vi i kantinen, hvor der var lunt. Planen var ellers, at vi skulle være i et bålhus, som eleverne har været med til at bygge, men vejret var lidt køligt. Det blev en interessant eftermiddag.

Den 1. juli 2011 Lille udflugt ud i det blå! Efter en del regn og blæst, blev det sommervejr netop den dag vi skulle på tur. Vi kørte til Parken ved Kunstcenteret Silkeborg Bad, hvor der var mange kunstneriske skulpturer at se på og Arnakkekilden, hvor der strømmer 750.000 liter vand ud i Ørnsø i døgnet. Her henter Carlsberg en gang ugentlig vand fra kilden til Carlsberg Kurvand. Vores medbragte kaffe nød vi på plænen foran Kurbadet, i dejligt solskin. Turen gik videre ad Gjessøevej, Løgagervej til hovedvej 15, hvor vi kørte vestpå til Hørbylunde Bakke. Efter en lille gåtur nød vi udsigten til den nye mortorvejsbro over Funder Ådal og Bøllingsø i modsat retning. Hjemturen gik omkring Engesvang og Bøllingsø.

Den 15. juni 2011 Udflugt i samarbejde med Menighedsrådet. 30 blev vi i alt. I bus fra Thorning Turist kørte vi ad naturskønne veje til Fiskbæk Kirke. Susanne Axelsen var guide på turen, og her i kirken hørte vi om kirkens historie. Videre kørte bussen til Hjarbæk Kro, hvor menuen var indbagt kalkun med tilbehør og citronfromage til dessert. Og mætte blev vi! Efter en afstikker forbi Lynderupgård, kørte vi nordpå til Ertebølle. Her er et lille hus med landskabsudstilling og borde og bænke. Det perfekte sted til vores eftermiddagskaffe, som vi have med i kander og dejlig kage til. Giveren var Menighedsrådet. Her blev der tid til at nyde synet over Limfjorden og vejret var klart med solskin, så vi kunne se langt. Hjemturen gik over Virksund, for at vi kunne sige at turen gik Hjarbæk Fjord rundt. Ca. kl. 18.00 var vi hjemme igen, og vi havde alle haft en god udflugtstur.

Den 29. juni 2011 Generalforsamling. Ordstyrer var Børge Duch. Efter formandens og kassererens beretning var der valg. Birthe og Kristine og Elsa var på valg. Elsa ønskede ikke genvalg. Jenny Hilligsøe blev valgt i stedet for Elsa. Anny Nielsen blev valgt som formand. Efter generalforsamlingen kørte vi til Dollerup og nød eftermiddagskaffen.

Den 10. august 2011 Opstart efter sommerferien. Kontingentbetaling (100 kr.). Da vejret var køligt, blev vi i vort lokale og hyggede med spil. Nogle spillede billard andre Partners og Rummy Cup.

Den 24. august 2011 Tur til Æ Bindstow i Lysgård. Æ Bindstow er et skolehus fra 1700-tallet. Den medbragte kaffe/te drak vi hos Inger og Poul, Blichersvej 56.